PITANJE
Poštovani, imam jako veliki problem koji me jako dugo muči.Ovako, imam 61 kila a visok sam 178 cm.Međutim, na tu veličinu i težinu sam jako mršav.To primjetim sam a i skoro svi mi to govore.Na meni se baš jako vidi da sam mršav.Mogu puno pojesti ali se na mene baš i ne prima. Imam brzi metabolizam.Ali na meni se vidi da vježbam. Molim vas, dali mi možete ikako pomoći s tim problemom i zanima me koje bih proteine trebao piti ali da su kvalitetni i dobri i da dobim na masi. Molio bih vaš odgovor.

ODGOVOR:
Morate razlog tražiti na dva područja: trening i prehrana. Što se tiče treninga, moraju biti kratki, intenzivni, sa osnovnim vježbama (bench, čučanj, mrtvo dizanje, sklekovi na razboju i sl.), sa malim brojem ponavljanja 6 – 8, sa većim pauzama. Trening 3 – 4 puta tjedno. Ne smijete trenirati prečesto i predugo jer ćete mršaviti.
Što se tiče prehrane morate unositi više kalorija nego što potrošite, također je bitno unositi 2 – 3 grama bječlančevina po kilogramu tjelesne težine. Ubacite 3 velika obroka i 2 manja međuobroka.
Prije spavanja uzmite bjelančevine (nipošto ugljikohidrate).
Od dodataka bih na vašem mjestu uzeo protein od sirutke ili kombinaciju više različitih proteina (sirutka, soja, mliječni i jajčani zajedno). Također bih uzeo neki gainer npr. mega mass koji ima veću količinu ugljikohidrata i više kalorija, neki stimulans poput tribestana bih vam također preporučio.