PITANJE 
Imao bi jedno pitanje u vezi treninga sa tegovima,to jest u Teretanu.
Bavim se vec duze odprilike godinu dana,i sad sam ove zime odlucio da malo poradim vise na masi,pa me interesuje neka vrsta treninga sa nekom osnovnom suplementacijom koja bi mi dobro dosla…
bilo bi mi drago kada bi mi mogli pomoci i da me malo posavjetujete…

ODGOVOR

Ako zelite povecati misinu masu tada trebate raditi osnovne vjezbe poput bench pressa, zgibova, čučnja, mrtvog dizanja i sl. izvoditi 6 – 8 ponavljanja u 3 – 4 radne serije s pauzama oko 2 minute. Treninge trebate provoditi 3 – 4 puta tjedno tako da imate dovoljno vremena za oporavak. Mozete trenirati 2 dana pa pauza.

Od dodataka prehrani mozete uzeti neki gainer poput mega massa koji ima puno kalorija i puno ugljikohidrata, te neki whey protein. Najbitnije je da prvo sredite normalnu prehranu. Nemojte odmah ubacivati creatin i druge suplemente.

Koncentrirajte se da treninzi budu žestoki, intenzivni i da se izmedu treninga dovoljno odmarate i da se kvalitetno hranite i uspjeh je neizbjezan. Naravno i genetika ima utjecaj koliko cete brzo napredovati ali nemojte nju uzimati kao alibi za slabiji napredak.