PITANJE:
Dobar dan profesore.
Trebao bi savjet ili neku sugestiju na svoje treninge koje radim sa tenisacima. Imam 3 tenisaca i jednu tenisacicu u dobi od 14 godina. Imam jos jednog tenisaca od 19 god, s njim radim od prilike slicno samo sa vecim opterecenjem i intezitetom. Tjedno treniramo 2 puta i ovako od prilike izgleda moj trening.
Prvi trening: skola trcanja, pa dinamicka fleksibilnost. Onda gimnasticke vjezbice, tipa cetveronozno hodanje naprijed nazad, koluti itd. Potom 2 dionice aerobnog trcanja, cca 15-ak min. U pauzi im izmjerim puls, napravimo nekoliko prevencijskih vjezbi za zglobove na balans daskama i onda druga dijonica od 15-ak min. Istezanje, pa vjezbe sa slobodnim utezima za gornji i donji dio trupa, vise za repetativnu snagu, pa odradimo trbuh, leđa i rotatore trupa.
Drugi trening opet napravim dobro zagrijavanje sa skolom trcanja i gimnastickim vjezbicama, feksibilnost, pa vjezbe za agilnost, razlicitih skokova i brzinu reakcije, pa onda kratke dijonice od 5 – 10 -15 -20 m sprinta,izmerim puls i poslije toga napravim snagu tipa sklekova, trbusnjaka, razlicitih izdrzaja, iskoraka itd….
To je od prilike to kako su mi koncipirani treninzi. Ja Vas molim da mi kazete jel to u redu, jel bi trebao sta dodati i cemu se jos posvetiti.
Unaprijed Vam zahvaljujem.
Lijep pozdrav

ODGOVOR:
Dobro radite jer imate samo dva treninga tjedno. Kada bi imali više treninga tada bi mogli više stvari raditi odnosno npr. jedan trening raditi SAQ, drugi snagu, treci aerobno i sl.
Bilo bi dobro da im uz ta dva treninga jos napisete sto bi trebali sami napraviti za dane kada nemate treninge npr. vjezbe za trup (stabilizatore) i sl. ili da otrče nešto aerobno i sl. Na taj način ce brze napredovati i vi cete moci s njima raditi naprednije stvari.