PITANJE:
Postovani, cesto posle trcanja osjetim bolove u donjem dijelu noge, tacnije na prelazu misica i cjevanice i taj boli je jaci na dodir. Mozete li mi objasniti sta je u pitanju i kako da rijesim taj proble. Vec duzi period idem na trcanje a noge su mi cesto umorne i trome? srdacan pozdrav

ODGOVOR:
Postovani,
Sto se tice vase povrede moze biti da imate samo sindrom prenaprezanja odnosno upalu pokosnice, mislim da je engleski naziv splin shins. To se obicno rjesava mirovanjem, a vjerojatno pomaze i laser i ultrazvuk (najbolje da se obratite nekom ortopedu ili kineziterapeutu). Morate biti oprezni jer to sto vas boli moze biti i stres fraktura ili stanje pred stres frakturom.
Obično takve povrede imaju maratonci ili sportasi koji se bave sportovima gdje ima puno promjena smjera i puno brzih kretnji, a podloga je tvrda. Imao sam par slučaja s tenisacima.
Takoder razlog vasim bolovima moze biti i neadekvatna obuća, odnosno da krivo gazite s nogom pa vise opterecujete jedan dio noge. To se moze rijesiti kroz upotrebu ulozaka za tensice. Takoder moze biti u pitanju neki disbalans izmedu misica prednjeg i straznjeg dijela potkoljenice.
Nadam se da sam vam barem malo pomogao. Pozdrav