Straha od ozljeda nemaju. Štitnici i sva potrebna oprema uskoro će im biti na raspolaganju, a nikada nisu ni voljele duge nokte.

Riječ je o prvoj ženskoj ekipi američkog nogometa u Hrvatskoj. Uz Zagreb Patriotse, koji su ozbiljni u svojoj namjeri, stvorila se i ideja za osnivanjem ženske ekipe. Začetnica ideje je Ivana Jandras, ujedno i igračica prve ženske ekipe u američkom nogometu.

Cure su s treninzima započele ovog mjeseca. Za kondicijske treninge je zadužen trener Marino Bašić, koji je ujedno i kondicijski trener Zagreb Patriotsa koji su velika podrška osnivanju ženske ekipe. Razlika između muškog i ženskog dijela je ta da žene koriste manju loptu, u pravilu su sve amaterske ekipe i lige te jedino u SAD uspijevaju financijski preživjeti.

VEZANO: Nova atrakcija u zagrebu

“Svakako nemojte zaboraviti da Američki nogomet nikako nije Rugby, ali ste u pravuako mislite da je Američki Nogomet nastao od Rugby-a. Razlika je što je poboljšan zbog mogučih ozljeda koje su u Rugby-u vrlo česte.” – napomenula je Ivana, te dala do znanja svim potencijalnim ženama, koje su zainteresirane da se pridruže veseloj ekipi bez straha, jer za njega nema razloga. Policajka, tajnica, studentica, od 17 pa do 27 godina, samo su neke od članica tima.

Ukoliko biste se željele okušati u nećemu ovakvom, odnosno ukoliko biste željele probati nešto novo i zaigrati američki nogomet sa ostalim djevojkama, slobodno se možete odazvati na jednu od ponuđenih adresa:

Facebook:
profil: Raiders ZagrebGirls
grupa: American Football Female Croatia offical site

e-mail: ivanajandras@hotmail.com